Погожих Микола Іванович

Доктор наук Професор професор кафедри математики та фізики

ОСВІТА:
1979р. – Харківський державний університет, спеціальність: Біофізик. Викладач.

КАР’ЄРА:
1979-1986 рр. – старший лаборант кафедри фізики Харківського інституту громадського харчування.
1986-1991 рр. – викладач кафедри фізики Харківського інституту громадського харчування.
1991-1993 рр. – старший викладач кафедри фізики Харківського інституту громадського харчування.
1993-2002 рр. – доцент кафедри енергетики та фізики Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2002- 2005 рр. – професор кафедри енергетики та фізики Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2005- 2020 рр. – професор, завідувач кафедри фізико-математичних та інженерно-технічних дисциплін Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2020- 2021 рр. професор кафедри енергетичного машинобудування, фізикоматематичних та інженерно-технічних дисциплін Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2021р- по теперішній час професор кафедри фізики та вищої математики Державного біотехнологічного університету.

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Навчальні курси: “Фізика”, “Технологія сушіння харчової сировини”, “Фізичні методи досліджень харчової сировини ”, наукове керівництво аспірантами та наукові консультації докторантів.

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
1990р.- кандидат технічних наук за спеціальністю 05.18.12- процеси та апарати харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв здобуття наукового ступеня к.т.н. відбулося у спеціалізованій вченій раді Одеського
технологічного інституту харчової промисловості.
2002р – доктор технічних наук за спеціальністю 05.18.12- процеси та апарати харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв здобуття наукового ступеня д.т.н. відбулося у спеціалізованій вченій раді Харківського державного університету харчування та торгівлі.
Коло наукових інтересів: тепломасообмін, нерівноважні процеси в харчових виробництвах. Сушіння харчової сировини. Радіоспектроскопія. Стан та структура вологи.

НАУКОВА ШКОЛА:
Технологія та тепломасообміні процеси в харчових виробництвах.
За науковим керівництвом і науковими консультаціями захищені:
5- кандидатських дисертацій
6 – докторських дисертацій.

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:
Публікацій наукового і науково-методичного характеру більше 250, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science наукових праць – 220; монографій – 5; навчальних посібників – 15,
патентів України – 11.

УЧАСТЬ В РОБОТІ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ВЧЕНИХ РАД:
Член 2 -х спеціалізованих вчених рад по захисту дисертацій при ХДУХТ (м.Харків) та ОНАХТ (м.Одеса)

ЗОВНІШНІ НАГОРОДИ:
Відмінник освіти України